Arkiv

Sådan KIF – fantastisk sejr over Fredericia HK


Endnu engang var vi som følge af corona-restriktionerne kun 450 tilskuere i Sydbank Arena mandag aften, da KIF Kolding i Primo Tours Ligaen tog imod naboerne fra Fredericia HK.

Men vi jublede som var vi 3000-4000 i hallen, og så mange burde der også have været der for at overvære den fabelagtige holdpræstation fra KIF’s side – en holdpræstation med en helt igennem fremragende ung islænding, Agust Eli Björgvinsson i KIF-målet som den store lysende profil. Det var ikke mindst Agusts mange redninger, som i anden halvleg i den grad tog pippet af gæsternes ellers mere end habile skytter, og med Agust som aftenens man of the match på KIF-holdet sluttede festen med en sikker KIF-sejr på 31-22 efter en føring på 13-12 ved pausen.

Det var dog langt fra kun Ágúst Elí Björgvinssons mange redninger, som var forklaringen på den sikre KIF-sejr. Foran sig havde KIF-keeperen et fantastisk bevægeligt og stærkt kæmpende forsvar, som leverede masser af parader, bolderobringer og som i den grad stressede stærke skytter som Nicolai Nørager, Kristian Stoklund, Jacob Mikkelsen og Anders Kragh Martinussen. Det var i den grad forsvarets indsats, som lagde grunden til, at KIF’erne i anden halvleg kunne trække stille og roligt fra.

Fredericia var med til stillingen 16-14 efter syv minutters spil i anden halvleg. På det tidspunkt gik Agust Eli Björgvinsson ind og hev en redning på straffekast fra Kristian Stoklund frem, og kort efter øgede Chris Jørgensen for KIF til 17-14 i en periode, hvor KIF var i undertal. Dermed var KIF’erne for alvor på sejrskurs, og stille og roligt øgede KIF’erne føringen. Det skete ikke mindst i kraft af, at KIF’erne spillede meget afklaret og velovervejet i spillet syv mod seks, hvor hjemmeholdet spillede med en lav fejlkvote og meget ofte fandt frem til fine afslutninger.

Der var rigtig mange KIF-spillere, som bidrog stærkt til sejren. Vores to gange Andreas på fløjene, Flodman og Væver scorede på alle deres afslutninger. Ude bagfra var Peter Balling og Thomas Boilesen konstante trusler, og da først Chris Jørgensen havde fået banket rusten af leverede han også vigtige mål og fine assist – også selvom der var et par missere her og der. Det var der også hos bomstærke Alexander Morsten på stregen, men Morsten fik immervæk banket fem kugler i kassen. På stregen og i forsvaret leverede Benjamin B. Pedersen en jættestærk indsats, og Troels Ejby Jørgensen var også inde og levere vigtige bidrag til at stresse gæsternes angrebsspil, som var én af de vigtige byggesten KIF-sejren blev grundlagt på. Og så var der også et vigtigt mål fra unge Nikolaj Jørgensen, da han til slut var inde på fløjen, ligesom en anden af de unge KIF’ere, Kristoffer Vestergaard også i flere momenter bidrog til at få flow i KIF’s angrebsspil, som denne aften var aldeles glimrende. Og samtidig er der også grund til at rose trænertrioen Andreas Toudahl, Torben Sørensen og Anders Petersen, som i den grad synes at have fået KIF-drengene indstillet på den helt rigtige måde med tænding, kløgt, overblik og kampgejst – og ikke mindst godt spil. Det er drengene på banen, som skal levere det – og det gjorde de mandag aften, hvor vi desværre ikke var 3000-4000 tilskuere i hallen.

Kampfakta:

KIF Kolding-Fredericia HK: 31-22 (13-12).

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, Andreas Væver og Alexander Morsten, hver 5 mål, Thomas Boilesen, Chris Jørgensen og Peter Balling, hver 4 mål, Benjamin B. Pedersen, 2, samt Agust Eli Björgvinsson og Nikolaj Jørgensen, hver 1 mål.

Fredericia HK: Mads Lenbroch samt Nicolai Nørager, begge 4 mål, Kristian Stoklund samt Martin Bisgaard, begge 3 mål, Jakob Mikkelsen, Kasper Young samt Anders Kragh Martinussen, hver 2 mål, Rasmus Ejlersen samt Mathias Hedegaard, hver 1 mål.

Udvisninger:

KIF: 7

Fredericia HK: 3

Redningsprocenter:

KIF: Ágúst Elí Björgvinsson: 17/37 (46 procent)

Fredericia HK: Emil Tellerup: 12/37 (32,4 procent), Jimmi Andersen: 1/6: (16,67 procent)

450 tilskuere I Sydbank Arena