Arkiv

Dagens KIF’er: Målmandstræner Anders Petersen


I disse uger præsenterer vi alle spillere, trænere og ledere, som er tilknyttet KIF Koldings håndboldligatrup. I dag er det klubbens mangeårige målmand Anders Petersen, som nu er målmandstræner i KIF Kolding.

FAKTA: Anders Petersen er 37 år, og han har i løbet af 11 sæsoner på KIF’s ligahold spillet mellem 350 og 400 førsteholdskampe for KIF. Han spillede forinden fire sæsoner som junior- og ynglingespiller for KIF. Anders Petersens barndomsklub er Egene fra Gråsten. Som seniorspiller har Anders Petersen derudover spillet to sæsoner i TTH Holstebro, fire sæsoner i Sønderjyske samt én sæson, hvor han både spillede for HC Midtjylland samt i Limoges i den næstbedste franske håndboldliga. Anders Petersen har 21 A-landskampe, 44 U- og 28 y-landskampe på cv’et. Anders Petersen arbejder på fuld tid som socialpædagog i Gråsten, og han er desuden tilknyttet Dansk Håndbold Forbund som målmandstræner på det mandlige U20-landshold.

Hvad tænker du om denne sæson. Hvordan ser du holdets muligheder i den sæson, som nu er godt i gang?

-Vi har en god blanding af unge og erfarne spillere på holdet. Vi har et hold, som er præget af god harmoni og et hold med stort potentiale. Så må tiden vise, hvad det kan blive til rent resultatmæssigt, men jeg er optimist.

Hvad er din rolle. Hvad skal du bidrage med?

-Målmandsposten på et håndboldhold er jo enormt vigtig. Men som målmand er man ofte ret alene. Jeg har jo selv som spiller oplevet både at få respons og på ikke at få det. Min rolle er at være sparringspartner for vore målmænd. Jeg skal lytte og komme med råd til dem og være med til at se hvilket udviklingspotentiale de har, og i forbindelse med kampene skal jeg være med til at forberede dem med at analysere modstanderholdets skytter. Og undervejs i kampene skal jeg bidrage med råd, hvis der skal ændres noget undervejs. I kampens hede er pulsen høj, og her kan jeg sidde udefra og se tingene lidt på afstand og komme med råd og tips til målmændene.

Nævn tre håndboldpersonligheder du har ladet dig inspirere af?

-Her vil jeg fremhæve de tre målmænd, som jeg var makker med i mine første ni sæsoner som seniorspiller i KIF i årene fra 2002 til 2011: Sindre Walstad, Fredrik Ohlander og Ole Erevik. De var alle tre nogle forrygende gode kolleger, og de har i høj grad været med til at præge mig og lære mig en masse. Det var så også nogle gode år, hvor vi vandt en del titler, så det var en fin tid.

Den fedeste håndboldkamp eller den største håndboldoplevelse du selv har været med til?

-Der har været rigtig mange, men jeg vil nævne to. I 2003 fik jeg debut i Champions League, da vi i KIF skulle spille på hjemmebane mod Veszprem fra Ungarn, som også dengang var én af Europas bedste klubber. Vi spillede en rigtig god kamp og slog dem med 31-27, og jeg kom selv ind og fik en stor rolle i kampen. Det var en fed oplevelse.

Så vil jeg også nævne den tredje og afgørende kamp den 17. maj sidste år mod Tønder, hvor vi skulle sikre eksistensen i ligaen. Der var over 4000 tilskuere i hallen, og kampen havde sindssyg stor betydning for både os som hold og for klubben som helhed. Vi var under et voldsomt pres, og det pres klarede vi. Jeg tog tilbage til KIF for at være med til at genopbygge klubben, og i den sammenhæng var det utrolig vigtigt, at vi vandt kampene mod Tønder og blev i ligaen.

Hvad laver du, når du ikke lige beskæftiger dig med håndbold?

-Jeg har et job som socialpædagog, hvor jeg nogle gange har 24 timers vagter, så derfor kan jeg få jobbet til at gå op i en højere enhed med håndbolden. Så bruger jeg også mest mulig tid sammen med min hustru, Mai og vore to døtre, Mimi og Vera på ni og seks år, og så beskæftiger jeg mig jo også lige med håndbold, når jeg er inde omkring U20 landsholdet som målmandstræner.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Derhjemme har jeg været under et vist gruppepres fra mine tre piger, som har trumfet mig, så jeg lige om lidt skal være hundeejer. Vi skal have en hund af racen Doodle, som er en puddelhund. Men ok – jeg glæder mig da til at blive hundeejer….