Arkiv

Dagens KIF’er: Fysioterapeut og fysisk træner Anders Skøtt Bruun


I disse uger præsenterer vi alle spillere, trænere og ledere, som er tilknyttet KIF Koldings håndboldligatrup. I dag er det klubbens fysioterapeut og fysiske træner Anders Skøtt Bruun.

Fakta: Anders Skøtt Bruun er 35 år, og han har været tilknyttet KIF Kolding som fysioterapeut i de seneste fem sæsoner. Siden sidste sommer har han været ansat i klubben på fuld tid, og han har nu også ansvaret for den fysiske træning for ligaspillerne i KIF.

Anders Skøtt Bruun har selv spillet håndbold i Team Haderslev, men en række knæskader satte en stopper for hans aktive karriere på banen.

Hvad tænker du om denne sæson. Hvordan ser du holdets muligheder i den sæson, som nu er godt i gang?

-De første kampe i sæsonen har vist, at vi kan spille med og også vinde over de fleste hold i ligaen. Vi har jo ikke så bred en spillertrup, og derfor har vi stor fokus på både at holde spillertruppen skadesfri og på at dosere den fysiske træning rigtigt. Det er i høj grad mine opgaver. Formår vi at undgå for mange skader har vi gode muligheder. Og drømmen er jo en plads i slutspillet.

Hvad er din rolle. Hvad skal du bidrage med?

-Når vi har en smal trup, som vi har i denne sæson har vi rigtig megen fokus på, at spillerne både skal være toptunede rent fysisk, men også på at forebygge skader. Derfor har jeg stor fokus på sammen med Andreas Toudahl, Torben Sørensen og Anders Petersen at tilrettelægge den fysiske træning på en måde, så den doseres rigtigt, så vi undgår skader. Og for hver enkelt spiller prøver jeg også at give nogle redskaber, så de udnytter deres fysisk bedst muligt. Tag en spiller som Kristoffer Vestergaard. Han er lille, og når han skal i nærkamp med en stor dreng som Henrik Mølgaard i Aalborg-forsvaret – ja, så kan han ikke springe op og skyde over ham. Så skal Kristoffer være eksplosiv og hurtig på fødderne og snyde ham på den vis. Det prøver vi også at indrette træningen efter – altså efter de kompetencer hver enkelt af vore spillere besidder.

Nævn tre håndboldpersonligheder du har ladet dig inspirere af?

-Jeg vil nøjes med en enkelt, og det er Bo Spellerberg, der som bekendt spillede i KIF i 16 sæsoner. Han er jo en drøm for en fysioterapeut og en fysisk træner. Han har altid passet sin træning, han har levet sundt, og i alle årene i KIF var han stort set aldrig skadet. Så også på den måde har han været et stort forbillede. På banen skånede han jo ikke sig selv, men tog masser af heftige fysiske dueller. Så udover, at Bo var – og er – en fantastisk håndboldspiller var han altså også et forbillede for mig som fysioterapeut.

Den fedeste håndboldkamp eller den største håndboldoplevelse du selv har været med til?

-Det var kvalifikationskampene mod Tønder sidste år. Der var utroligt meget på spil for os som hold og klub, og der var et kæmpe pres på os. Vi havde over 4000 tilskuere i hallen i den tredje og afgørende kamp, og spillerne formåede at modstå presset. Det var utroligt afgørende for alle i klubben – også for mig.

Hvad laver du, når du ikke lige beskæftiger dig med håndbold?

-Så bruger jeg meget tid sammen med familien. Min hustru Marie og vore to børn, Anton på tre og Ellen på fire år. Jeg ser også en del håndbold i tv, og så bruger jeg også noget af fritiden på at læse faglitteratur for at dygtiggøre mig som fysioterapeut.

Fortæl noget om dig selv, som vi ikke vidste i forvejen?

-Jeg er nok den i klubben, som har de fleste par sko. Jeg har også flere end min kone. Jeg har vel omkring 50 par sko – især smarte sportssko.