Arkiv

Andreas Toudahl: Jeg er positivt overrasket over hvor langt vi er nået


KIF Koldings mandlige ligahold har spillet sæsonens første 11 ligakampe og mangler dermed kun de to kampe mod TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn, før holdet er halvvejs i ligaens grundspil. KIF.dk har sat KIF’s cheftræner Andreas Toudahl stævne for at lave en slags ”midtvejsstatus” her i pausen i ligaen, hvor der spilles landskampe, og hvor KIF-spillerne forbereder sig til de syv kommende ligakampe, som skal spilles i november og december.


I har hentet ti point i de første 11 kampe og ligger lige nu på en ottendeplads i ligaen. Hvor tilfreds er du med det I har præsteret indtil nu?

-Jeg er meget positivt overrasket over, hvor langt vi er kommet. For os handler det om hver dag at arbejde hårdt, dygtiggøre os og udvikle os. Men det siger sig selv, at vi også skal skabe resultater. Vi har fået en håndfuld gode sejre, og vi har spillet tætte og lige kampe med tophold som Skjern og BSH. Så jeg er meget tilfreds, og jeg synes vi har gang i noget rigtig godt.


Der har været store udsving i præstationerne. Store nederlag til GOG, Aalborg og Aarhus. En storsejr over Fredericia og flotte sejre over Ribe-Esbjerg, Sønderjyske og Skanderborg. Hvorfor har der været så store udsving?

-Jeg er ikke forbavset over, at vi har haft så store udsving. Vi er på mange måder et nyt hold, og da vi startede sæsonen var der usikkerhed om mange ting rundt om holdet. Vi var sådan set heller ikke færdig med at forme truppen, og da vi i starten af sæsonen mødte tophold som Aalborg og GOG vidste vi jo godt, at vi langt fra kunne sammenligne os med de hold. Men også fra nederlagene i de kampe tog vi nogle positive ting med – ting som faktisk fungerede for os. Og siden har vi arbejdet hårdt for at forbedre os. Vi har jo ikke tabt fire kampe i træk, hvor vi er blevet spillet ud af banen. Vi havde en skidt anden halvleg i Aarhus i en kamp, hvor vi spillede uden én af vore vigtigste spillere i forsvaret, Vetle Rønningen. Også fra den kamp var der ting vi kunne tage med. Jeg var godt klar over, at vores bundniveau kunne være lavt, men til gengæld er jeg positivt overrasket over det topniveau vi har vist i andre kampe.


Jeres forsvar er blevet klart bedre som sæsonen er skredet frem, og angrebsspillet og 7 mod 6 spillet fungerer langt hen ad vejen rigtig godt. Hvor kan I forbedre jer?

-Det kan vi sådan set på alle parametre. Og det arbejder vi på hver eneste dag. Til træningen i hallen, til styrketræningen og i kampene. Vores basis er vort 6-0 forsvar, og her bliver den indbyrdes forståelse spillerne imellem stadig bedre. Men vi arbejder også hårdt med varianter med et offensivt forsvar, og vi arbejder hele tiden med at forbedre tingene for at kunne skabe den tryghed, når det skal bruges i kampene. I angrebsspillet er jeg rent personligt ikke den store fan af at spille 7 mod 6, men det vil være torskedumt ikke at bruge den variant af spillet, når vi nu ved, at vi har spillerne som mestrer det og når vi derigennem kan få succes. Men vi arbejder hver dag med mange detaljer, som vi arbejder på at forbedre, så vi kan tage det i anvendelse i kampene.


I har en ret smal trup i denne sæson, og I har også haft skader på spillere som Vetle Rønningen og Troels Ejby Jørgensen. Men den smalle trup har vel bare betydet, at de spillere I har hurtigt er blevet godt sammen, fordi de alle sammen får meget spilletid?

-Der skal da ikke herske tvivl om, at jeg hellere vil have en trup med 18 spillere end 14. Og i realiteten har vi fra starten kun været 13. Nu er Jens Svane så småt kommet med, så nu er vi 14. Men når vi har spillere som Vetle og Troels ude er vi sårbare. Til gengæld er hierarkiet hurtigt kommet på plads. Folk kender deres roller på holdet, og der er også plads til, at man kan lave fejl. Lige nu får spillerne meget spilletid, og det betyder, at de indbyrdes relationer kommer til at sidde godt, så jeg synes vi har en god balance i vores trup. Men det er stadig en smal trup – og det betyder så også, at der ikke er nogen sure miner, når vi udtager truppen, siger Toudahl med et skævt smil.


Unge spillere som Kristoffer Vestergaard og Nikolaj Jørgensen kom til umiddelbart inden sæsonstarten, og de var ikke med i hele optakten til sæsonen. Alligevel har de i flere kampe fået en vigtig rolle på holdet. Hvordan bedømmer du deres indsats indtil nu?

-Vi er rigtig glade for, at de nu spiller for os. Kristoffer kom fra Otterup, som er en midterklub i 1. division, mens Nikolaj kom fra Mors/Thy’s 2. hold. De er et par drenge, som vil frem i verden, og som er klar til udfordringen i ligaen. Det er begge to spillere, som har stort potentiale, men også spillere, som har deres udfordringer – blandt andet i kraft af deres størrelse. Men de arbejder begge hårdt for sagen, og det betyder også, at de får spilletid. Samtidig er det spillere, som kan bruges på mange pladser. Kristoffer kan både spille playmaker, højre back og aflaste på fløjen. Nikolaj kan spille både back og venstre fløj, og jeg vil sige, at i den situation vi er i nu, er det spillere, som er guld værd for os.


Vi lever i en coronatid, hvor der kun må være godt 400 tilskuere til kampene. Alligevel har der været stor begejstring og opbakning til holdet. Er det noget I på holdet også mærker – både på og uden for banen?

-Nogen havde måske på forhånd ikke så store forventninger til os, så de er blevet positivt overraskede. Med håndbold og anden elitesport er det jo ofte meget sort-hvidt, fordi det er resultaterne, som tæller. Men vi har i denne sæson også fået meget ros for det udtryk spillerne og holdet har på banen. Folk er glade for at se, at spillerne virkelig giver den fuld gas og kommer med et sandt arbejdsraseri. Spillerne arbejder stenhårdt, og det betyder, at vi bliver mødt med anerkendelse og smil på læben. Det gjorde vi også, da vi tabte til Skjern og måske spillede sæsonens bedste kamp. Vi har været igennem en svær tid, men spillerne har virkelig arbejdet hårdt for sagen. Og det får vi anerkendelse for. I den sammenhæng kan jeg også godt mærke, at Kolding er en håndboldby, hvor mange mennesker går op i, hvordan det går holdet. Det kan jeg mærke, når jeg går ned ad gågaden i Kolding med min søn og vi får anerkendelse for vores indsats, men det har jeg også mærket, når jeg gik på restaurant i Silkeborg, hvor der også er folk, som kommer hen og anerkender det vi har gang i. Nu har vi været en hel del i tv, og derfor er der mange, som har fulgt med i, hvordan det går KIF Kolding.


KIF Koldings næste kamp er mandag d. 16. november kl. 20.00 i Sydbank Arena, hvor TTH Holstebro kommer på besøg. Kampen vises på TV2 Sport.