Arkiv

Balling strålede i KIF-storsejr i Lemvig


KIF Koldings mandlige ligahold leverede en fokuseret og koncentreret holdindsats, da holdet onsdag aften var i Lemvig, hvor holdet sikrede sig to vigtige point efter en sikker sejr på 34-25 efter KIF-føring på 17-14 ved pausen.


Der var som nævnt tale om en gedigen holdindsats, men én KIF-spiller strålede dog ud over det sædvanlige – højre back Peter Balling spillede en storkamp, hvor han ud over at score 12 mål på 15 forsøg også leverede flere fine afleveringer til medspillerne, som så sendte kuglen i kassen. Det var landsholdsklasse det Balling leverede onsdag aften.


KIF’erne spillede som i mange af sæsonens øvrige kampe velovervejet i angrebsspillet, hvor der på skift blev spillet 6 mod 6 og 7 mod 6 – og i langt de fleste tilfælde spillede KIF’erne sig frem til fine chancer, som ofte blev omsat i mål.

I første halvleg var KIF-forsvarsspillet ikke oppe på højeste niveau, og det udnyttede en stærkt skydende Rasmus Porup fra Lemvig til at score en håndfuld mål, ligesom en anden bagspiller, Mads Thymann og fløjen Frederik Iversen også havde held og dygtighed til at overliste KIF-forsvaret og keeperne Tim Winkler og Agust Eli Björgvinsson.


Men straks fra starten af anden halvleg strammede KIF’erne op i forsvaret, og da angrebsspillet i samme periode flød fint med afslutninger ude bagfra og mål scoret på kontra gik KIF’erne fra halvlegsstillingen 17-14 til en føring på 22-14 efter knap syv minutters spil i anden halvleg. Det lignede en tidlig afgørelse på kampen, men hjemmeholdet fightede videre og scorede tre mål i træk, så KIF’erne efter 39 minutters spil ”kun” førte med 22-17. En stærkt fightende og spillende Thomas Boilesen brød dog ”dødvandet” set med KIF-briller, da han på gennembrud bragte KIF på 23-17, og i resten af kampen førte KIF stort set med seks-syv mål.

Det gjorde KIF’erne indtil godt fem minutter før tid, da Boilesen efter et sammenstød med hjemmeholdets Jesper Kokholm blev udvist. Det samme blev Kokholm, og den to minutters periode blev dyr for det afbudsramte hjemmehold, som lavede flere tekniske fejl og dårlige afleveringer, så KIF’erne blandt andet kunne score tre gange i tomt mål. KIF’erne kom dermed foran med 11 mål – 33-22 med to et halvt minut igen.

Til slut fik hjemmeholdet så sat et par scoringer ind som en smule kosmetik på et stort nederlag, som blev et resultat af en meget fokuseret KIF-indsats, hvor samtlige spillere på KIF-mandskabet bidrog rigtig godt.

KIF’erne har nu otte dage frem til den næste vigtige opgave, som er en udekamp i Esbjerg mod Ribe-Esbjerg, som spilles torsdag den 3. december.


Matchfakta:

Lemvig-Thyborøn-KIF Kolding: 25-34 (14-17)


Målscorere:

Lemvig: Rasmus Porup, 6, Mads Thymann, 5, Frederik Iversen og Jesper Kokholm, hver 4, Nicolai Spanggaard og Sasser Sonn, hver 2 samt Jonas Langerhuus og Mikkel Sandholm hver 1 mål.

KIF: Peter Balling, 12, Andreas Flodman, 8, Benjamin Pedersen, 5, Thomas Boilesen, 4, Kristoffer Vestergaard, 2, Chris Jørgensen, Andreas Væver og Vetle Rønningen, hver 1 mål.


Udvisninger:

Lemvig: 5, KIF: 4


Redningsprocenter:

Lemvig: Ronnie Nicolaisen: 6/36 (16,7 procent), Sharach Nsoni: 0/3 (0 procent)

KIF: Tim Winkler: 6/20 (30 procent), Agust Eli Björgvinsson: 4/15 (26,7 procent)


313 tilskuere I Lemvig