Arkiv

En skidt KIF-aften i Aarhus


Ved pausen stod der 15-15, og håbet var lysegrønt set med KIF-øjne. En god halv time senere mandag aften havde Aarhus Håndbold vundet en storsejr på 33-24 over et KIF-mandskab, som i kampens sidste 30 minutter ikke lykkedes med ret meget. Og det der skulle have været en tæt kamp endte altså som en skidt KIF-aften i det midtjyske.


Der var flere faktorer, som var afgørende. Gennem hele kampen manglede KIF’erne skarphed i afslutningerne. Det betød, at Aarhus-keeper Christoffer Bonde endte med en redningsprocent på 50 – og selvom Bonde er en mere end habil målmand endte han denne aften med at ligne en verdensklassekeeper.

Hos KIF’erne var det kun Peter Balling, der havde tur i den fra distancen, mens en normal træfsikker spiller som Thomas Boilesen ikke havde tur i den med sine afslutninger. På stregen havde også en normal stor KIF-profil, Alexander Morsten, også en skidt aften, og i forsvaret var der også kun i første halvleg en smule hjælp til KIF-målmændene, Tim Winkler og Ágúst Elí Björgvinsson.


I anden halvleg drønede unge spillere som Emil Jessen og Mads Peter Lønborg mere eller mindre uhindret igennem KIF-forsvaret, som denne aften også var svækket af, at KIF’s store norske forsvarsklippe, Vetle Rønningen sammen med Troels Ejby Jørgensen begge sad ude med skader. Lad os ikke håbe, at det er alvorlige skader, selvom det i tv-transmissionen fra kampen blev antydet, at det kan være en alvorlig skade for Rønningen.


Af opmuntrende momenter denne aften var der – set med KIF-øjne – den kendsgerning, at unge Nicolaj Jørgensen viste både vilje og klasse og scorede fem mål på seks forsøg. En anden opmuntring var, at Jens Svane Peschardt efter sin syv måneder lange skadespause fik nogle minutter i forsvaret. Og så må vi også bare slå fast, at der som KIF-fan ikke er nogen grund til at hænge med mulen. Der vil komme udsving i denne sæson, og denne mandag aften var det så desværre et udsving med pilen nedad.


Det ændrer ikke på, at KIF-drengene skal have maksimal opbakning til den videre fight, og det skal de allerede nu på fredag den 23. oktober, klokken 19.30, hvor Skjern Håndbold kommer på besøg. Endnu engang bliver det desværre kun med cirka 440 tilskuere på lægterne som følge af corona-restriktionerne. Men til gengæld skal de 440 tilskuere så også huske at larme og bakke KIF op, som er vi fem gange så mange. Så får vi forhåbentlig en sjovere fredag aften end mandag aften.


Matchfakta:

Aarhus Håndbold-KIF Kolding: 33-24 (15-15).


Målscorere:

Aarhus: Mads Peter Lønborg og Emil Jessen, begge 9 mål, Lasse Nikolajsen, 4, Jesper Dahl, 3, William Aar, August Wiger og Lukas Jørgensen, hver 2 mål, Jon Katballe og Christoffer Bonde, begge 1 mål.


KIF: Peter Balling, 8, Nicolai Jørgensen, 5, Andreas Væver og Chris Jørgensen, begge 3, Thomas Boilesen, Alexander Morsten, Andreas Flodman, Kristoffer Vestergaard og Benjamin B. Pedersen, hver 1 mål.

Redninger:

Aarhus: Christoffer Bonde: 24/48 (50 procent)


KIF: Tim Winkler: 5/23 (21,74 procent), Ágúst Elí Björgvinsson: 2/13 (15,38 procent).


Udvisninger: Aarhus: 5, KIF Kolding: 3


Tilskuere: 425 i Ceres Arena.