Arkiv

Flot KIF-fight – surt nederlag


KAMPENS SPILLER: ANDREAS FLODMAN


Det var ét af de rigtig sure nederlag. Fredag aftens ligakamp i Sydbank Arena mellem KIF Kolding og Skjern Håndbold endte med en snæver 26-27 sejr til vestjyderne efter, at gæsterne havde ført med 14-15 ved pausen.

Bag de tal gemmer sig en uhyre tæt kamp, hvor KIF-spillerne fightede fantastisk flot mod det stærkt besatte Skjern-mandskab med norske, svenske og islandske landsholdsspillere.


Ligesom i flere af sæsonens tidligere hjemmekampe fik KIF’erne en noget tøvende start på kampen. Og bagud 3-6 efter ni minutters spil tog KIF-træner Andreas Toudahl en time out, og seks minutter senere var KIF’erne igen på fuld omgangshøjde med Skjern, da Andreas Flodman fra fløjen udlignede til 9-9 efter 15 minutters spil. Tre minutter senere fik KIF’erne også den første føring, da en stærkt skydende Peter Balling fra højre back bragte KIF foran med 10-9.

I første halvleg var der godt flow i KIF’s angrebsspil, ligesom KIF’s islandske målmand, Agust Eli Björgvinsson også kom ind og havde flere vigtige redninger.


KIF’erne fortsatte de gode takter i anden halvleg, hvor forsvaret også steppede op, da Skjern efter syv minutters spil i halvlegen havde bragt sig foran med 15-18. KIF’s norske forsvarsklippe, Vetle Rønningen, var overraskende blevet klar og med ham i front sammen med spillere som Alexander Morsten og Benjamin Pedersen blev der virkelig taget fra, og det betød at KIF’erne holdt gæsterne fra at score i otte minutter. Og i samme periode bragte KIF’erne sig foran med 19-18. Da var stemningen i Sydbank Arena helt oppe at ringe blandt de 440 tilladte tilskuere, som højlydt bakkede KIF’erne op. I de efterfølgende minutter lavede KIF’erne desværre et par tekniske fejl, og kampen som var på vippen tippede igen over i, at Skjern kom i front – 20-21 på en kontra af René Rasmussen efter en KIF-fejl.


I kampens sidste ti minutter havde gæsterne desværre lidt større kvalitet i afslutningerne ude bagfra. Spillere som Jonathan Stenbäcken og islandske Elvar Örn Jonsson bankede vigtige bolde i kassen, mens det hos KIF'erne i høj grad var op til Peter Balling på højre back at finde løsningerne. KIF’s norske profil Thomas Boilesen havde denne aften desværre ikke helt samme succes med sine afslutninger som i tidligere kampe, og Chris Jørgensen på playmakerpladsen søgte i høj grad at spille op til sine kolleger i KIF-bagkæden fremfor at søge sine egne afslutninger.


Alligevel kunne KIF-drengene ærgre sig over, at det ikke blev til ét point i denne kamp, hvor KIF’erne fightede med hjertet og også langt hen ad vejen spillede med stor kvalitet.

Da der manglede et halvt minut af kampen – ved stillingen 25-26 – erobrede KIF’erne bolden i forsvaret. Men i samme øjeblik blev der fløjtet time out fra Skjerns side. Set fra tilskuerpladserne var det en højest diskutabel kendelse. Men Skjern fik sin time out, og ti sekunder senere afgjorde Elvar Örn Jonsson så kampen med sin scoring til 25-27. Og så var det desværre kun kosmetik, da Peter Balling med sit sjette mål reducerede til 26-27 for KIF to sekunder før tid.


KIF’erne har grund til at ærgre sig. Men kun lige til lørdag morgen, for lørdag og søndag gælder det om at se frem til den næste uhyre vigtige opgave: tv-kampen mandag aften i Ringsted, hvor KIF’erne skal op imod TMS Ringsted, som fredag aften imponerede med at hente sig første point i den svære udekamp i Holstebro mod TTH Holstebro.


Matchfakta:

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 10, Peter Balling, 6, Andreas Væver, 4, Thomas Boilesen, 3, Alexander Morsten, 2, Kristoffer Vestergaard, 1 mål.


Skjern: Elvar Örn Jonsson og Jesper Konradsson, begge 5, Rene Rasmussen, 4, Eivind Tangen, 3 mål.


Redninger:

KIF: Agust Eli Björgvinsson: 9/25 (36 procent), Tim Winkler: 1/9 (11 procent)

Skjern: Robin Haug: 11/31 (35,5 procent), Svend Rughave: 1/5


Udvisninger: KIF: 3, Skjern: 6


440 tilskuere i Sydbank Arena.