Arkiv

Hamrende træls KIF-nederlag i Sønderborg


Øv, øv og atter øv. Det var den følelse man sad med efter at have siddet foran tv-skærmen og på livestream at have fulgt ligakampen mellem Sønderjyske og KIF Kolding lørdag eftermiddag. Det endte med en hjemmesejr på 29-26 efter en kamp, som KIF’erne stort set havde kontrol over i det meste af de første 50 minutter.

I de sidste ti minutter var krudtet imidlertid brugt op i KIF’s angrebsspil, og så endte indskiftede Kristian Pedersen i Sønderjyske-målet med at få noget af en helterolle, da han kom ind og snuppede stort set, hvad der var af KIF-afslutninger i kampens sidste ti minutter.


Forinden havde KIF’erne med fornuftigt angrebsspil – primært syv mod seks – kontrolleret kampen, og i første halvdel af anden halvleg steppede KIF også op i forsvaret, ligesom Tim Winkler i KIF-målet også havde sin store andel i, at KIF’erne førte med tre-fire mål – den sidste fire målsføring ved 19-23 efter knap 12 minutters spil i anden halvleg.


I første halvleg tog hjemmeholdet teten og førte med 8-5 efter 12 ½ minuts spil. Men så fulgte en periode med fejl fra hjemmeholdet, og KIF’erne scorede fire gange i træk. I det meste af første halvleg var ingen af de to hold særligt skarpe i forsvarsspillet, men i KIF-målet havde Tim Winkler lidt flere redninger end Josip Cavar i Sønderjyskes mål – og derfor førte KIF med 16-18 ved pausen.


Sønderjyske lagde også i anden halvleg ud med flere fejl og dårlige afslutninger, og KIF’erne kom på 16-20 og havde også flere gange chancen for at øge føringen til fem mål. Men i stedet banede en række KIF-fejl vejen for et Sønderjyske-come back, og i kampens sidste ti minutter resulterede det så i en hjemmesejr, som KIF’erne givetvis ærgrer sig over. For denne lørdag eftermiddag var det nemlig et hjemmehold, som ikke var mere overbevisende, end at det sådan set godt kunne have givet et point eller to til KIF.

Tre-måls nederlaget betyder så også, at Sønderjyske er bedre indbyrdes end KIF, hvis de to klubber efter grundspillet har hentet lige mange point.


For KIF’erne gælder, at de ikke skal bruge tiden på at ærgre sig. En udekamp i Sønderborg kan man på ingen måde kalkulere med at vinde. KIF’erne skal op på hesten igen og fokusere på, at de allerede tirsdag aften skal i kamp igen, hjemme i Sydbank Arena, hvor Skanderborg kommer på besøg. Og spiller KIF’erne her op til deres bedste og henter en sejr vil julefreden givetvis være reddet i mange hjem, hvor sympatierne for KIF er i højsædet!


Kampfakta:

Sønderjyske-KIF Kolding: 29-26 (16-18)


Målscorere:

Sønderjyske: Tobias Møller, 7, Jon Andersen, 6, Noah Gaudin, 4, Kristian Stranden, Thomas Mogensen, Morten Bjørnshauge, Frederik Ladefoged og Marcus Dahlin, hver 2, Alec Smit og Oliver Eggert, hver 1 mål.

KIF: Andreas Væver, 6, Andreas Flodman, 5, Peter Balling, 4, Benjamin Pedersen, 3, Thomas Boilesen, Vetle Rønningen, Alexander Morsten og Chris Jørgensen, hver 2 mål.


Redninger:

Sønderjyske: Josip Cavar: 9/32 (28,13 procent), Kristian Pedersen: 7/9 (77,78 procent.

KIF: Tim Winkler: 12/37 (32,43 procent), Agust Eli Björgvinsson: 1/4 (25 procent)


Udvisninger:

Sønderjyske: 2, KIF: 3


Tilskuere: Ingen i Skansen i Sønderborg.