Arkiv

Heftigt lokalopgør i vente i Esbjerg torsdag aften


KIF Koldings mandlige ligahold gæster torsdag aften Dokken i Esbjerg, hvor Ribe-Esbjerg HH venter i det, der med lidt god vilje kan betegnes som et lokalopgør.


Og der er al mulig grund til at forvente, at det bliver ét af de tætte og heftige opgør mellem to mandskaber, som begge er rimeligt formstærke lige for tiden. Ribe-Esbjerg har hentet seks point i sine seneste fire ligakampe, mens KIF’erne har hentet fem point i lige så mange kampe.

KIF-træner Andreas Toudahl er da også klar over, at der venter hans mandskab en hård udfordring torsdag aften.


-Ribe-Esbjerg ligger lige nu tredjesidst i ligaen, men det er et hold, som klart har potentialet til at blive et slutspilshold. De underpræsterede i starten af sæsonen, men de har fået vendt bøtten. Det viser deres storsejr over Skjern samt sikre sejre på udebane over Aarhus og Ringsted. I skytter som Nicolai Nygaard og Runar Karason har de folk, som vi skal ofre ekstra opmærksomhed. Men de har et hold, som på alle pladser er godt besat, konstaterer Andreas Toudahl.


KIF-træneren har dog som altid først og fremmest fokus på sit eget mandskab, og her har der været nok at se til siden KIF sidste onsdag vandt en sikker sejr i Lemvig. En kamp, som efterfølgende førte til, at en KIF-spiller blev smittet med Covid-19 – og som derfor ikke er på banen torsdag aften i Esbjerg. Og efter kampen valgte KIF’erne at gå i selvisolation, så forberedelserne til torsdagens kamp har naturligvis ikke været optimale for KIF’erne, som tirsdag og onsdag i denne uge igen samledes til træning i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter. Hallen i Bramdrupdam er i de tre uger under kvindernes håndbold-EM stedet, hvor KIF’erne skal træne – og også spille næste uges ligakamp hjemme mod Mors-Thy Håndbold.


-Men vi skal ikke fokusere på alt det uden for banen. Vi har fuld fokus på det vi skal gøre på banen, og det er at spille med stor tålmodighed, være dygtige i afleveringsspillet, og så skal vi se om vi kan sætte dagsordenen rent spillemæssigt i kampen i Esbjerg. Vi ved, at det bliver en svær opgave, men vi skal forsøge at løse opgaven, lyder det fra en forhåbningsfuld KIF-træner.


Kampen mellem Ribe-Esbjerg HH og KIF Kolding fløjtes i gang torsdag klokken 19 i Dokken i Esbjerg. Kampen vises ikke i tv, men man kan følge live-opdateringen på hjemmesiden og app’en tophaandbold.dk.