Arkiv

KIF fik ét – men havde fortjent to point


Billede: Andreas Flodman blev kåret til kampens spiller i Sydbank Arena, som her får overakt blomster fra "by Hansen" og gavekort til "Hårrødderne".


Det blev højdramatisk, da KIF Kolding og TTH Holstebro mandag aften spillede uafgjort 32-32 efter, at de to hold var gået til pause med stillingen 18-18.


Hvilket af de to hold, der kunne være bedst tilfredse med den pointdeling er naturligvis et åbent spørgsmål, men kendsgerningen var, at da Thomas Boilesen med fem sekunder igen kastede en langt bold frem til en helt fri Andreas Flodman havde KIF alle chancer for at vinde kampen. Problemet var bare, at Flodman endte med at kollidere med den ene af de to dommere – og dermed forduftede KIF’s sejrschance. At der så var tale om et hændeligt sammenstød er en anden sag. I den situation kunne man givetvis ikke give dommeren skylden for, at KIF ikke fik den sejrschance, som kunne have givet en 33-32 sejr.


Til gengæld var der en anden situation godt to minutter før tid, hvor en yderst uheldig dommerkendelse kostede KIF chancen for at komme foran. Ved stillingen 31-31 med KIF i boldbesiddelse blev Andreas Flodman fejlagtigt dømt for at løbe ind i feltet. På tv-billederne kunne man tydeligt se, at Flodman blev skubbet ind i feltet af Magnus Bramming, men ikke desto mindre fik TTH bolden og bragte sig efterfølgende foran med 32-31. Den fejlkendelse havde måske afgørende betydning.

Når de ting er slået fast må man så til gengæld også glæde sig over, at KIF Kolding igen spillede en fremragende angrebskamp, hvor der var rigtig mange ting, som fungerede godt. Det gjorde det både i spillet 6 mod 6 og i spillet 7 mod 6.


KIF’erne var i teten i store dele af kampen, og efter godt 12 minutters spil i anden halvleg var KIF’erne i front med 26-23 og havde også chancen for at komme foran med fire mål. Den chance blev desværre brændt, og så fulgte en ti minutters periode, hvor KIF’erne lavede flere fejl, og så er TTH så godt et hold, så de med fire mål i træk bragte sig foran med 26-27. Derfra blev resten af kampen en helt tæt affære.


Generelt kunne man om begge hold slå fast, at forsvarsspillet ikke var af højeste kvalitet. Det betød også, at målmændene ikke havde de bedste betingelser for at levere en toppræstation. Alligevel må man her fremhæve rutinerede Tim Winkler, som kom ind i KIF-målet og havde en række vigtige redninger og også endte med en samlet at have flere redninger end gæsternes to målmænd, Sebastian Frandsen og Richard Frisk.

Hos KIF var der en række stærke præstationer. Thomas Boilesen spillede en glimrende kamp. Det samme gjorde spillere som Benjamin Pedersen, Andreas Væver, Andreas Flodman, Peter Balling og Vetle Rønningen. Chris Jørgensen spillede fremragende i første halvleg, men lykkedes ikke med det hele i anden halvleg, og da han fik en pause på bænken kom unge Kristoffer Vestergaard ind og havde flere gode aktioner. Så samlet set var der tale om en rigtig fin holdpræstation af KIF Koldings mandlige ligahold. En præstation, som var så god, så både spillerne og publikum i minutterne efter kampen ærgrede sig over, at det kun blev til ét og ikke to point.


Matchfakta:


Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 8, Benjamin Pedersen og Andreas Væver, begge 5, Chris Jørgensen, Peter Balling og Thomas Boilesen, hver 4 mål samt Kristoffer Vestergaard, 2 mål.

TTH: Magnus Bramming, 7, Christoffer Chichosz, 5, Aron Mensing, Kay Smits, Johan Meklenborg samt Odin Rikhardsson, hver 4, Jonas Porup, 2 samt Allan Damgaard og Mathias Porsholdt, begge 1 mål.


Redninger:

KIF: Tim Winkler: 8/28 (28,6 procent), Agust Eli Björgvinsson: 1/9 (11,11 procent)

TTH: Richard Frisk: 4/20 (20 procent), Sebastian Frandsen: 3/19 (15,8 procent).


Udvisninger: KIF: 4, TTH: 2


440 tilskuere i Sydbank Arena


Næste kamp er mod Aalborg Håndbold i Sydbank Arena lørdag d. 21. nov. kl. 16.10. Kampen vises på TV2