Arkiv

KIF Kolding lander et overskud på 1.7 millioner kroner


Den nye bestyrelse, som i slutningen af maj 2020 trådte til i håndboldligaklubben KIF Kolding kunne på eliteselskabets generalforsamling fredag den 27. november fremlægge et positivt regnskab med et overskud på knap to millioner kroner.

Den ordinære drift viser et rundt 0, mens det meste af overskuddet er et resultat af en række finansielle dispositioner.


Formanden for eliteaktieselskabet bag KIF Kolding, Gunnar Fogt er naturligvis glad for regnskabsresultatet, som er en følge af hårdt arbejde fra både den tidligere bestyrelse og den bestyrelse, som har arbejdet intenst det seneste halve år.

Som bestyrelse er vi stolte af at kunne fremlægge et positivt regnskab for klubben. Det har krævet ihærdighed og gå på mod fra alle, der har givet en hånd med. Så tak til alle, der har givet et bidrag. Det har været en positiv oplevelse at arbejde med. Når holdet samtidig præsterer på banen, er det svært ikke at være tilfreds, siger Gunnar Fogt.


Formanden for elitebestyrelsen slår dog fast, at træerne ikke vokser ind i himlen, og det er fortsat hårdt arbejde at drive en eliteidrætsklub – ikke mindst i en coronatid, hvor klubben blandt andet går glip af store tilskuerindtægter.

Det regnskab vi fremlægger dækker perioden fra den 1. juli 2019 til den 30. juni 2020, og én ting er jo regnskabet for sidste sæson. Lige nu står vi i en vanskelig periode med fortsat corona, som præger alle dele af samfundslivet – og i høj grad sætter begrænsninger for sporten. Derfor har vi stadig brug for en stor hånd fra sponsorerne, de frivillige og alle andre, der kan og vil bidrage med at bevare og udvikle KIF Kolding, som er et af de stærkeste sportsbrands i Danmark, siger Gunnar Fogt.


Bag regnskabstallene gemmer sig også den kendsgerning, at KIF Kolding har gennemført en lang række besparelser på driften, ligesom regnskabet også er påvirket positivt af, at klubben har fået eftergivet en række gældsposter.

Af nøgletal fra regnskabet kan nævnes, at KIF Håndbold Elite A/S i regnskabsåret havde en omsætning på knap 10,6 millioner kroner. Derudover har klubben en ansvarlig egenkapital på 3.9 millioner kroner.


Yderligere oplysninger kan fås hos formanden for KIF Håndbold Elite A/S, Gunnar Fogt, tlf. 28 8787 12.