Arkiv

KIF på jagt efter revanche mod Mors-Thy HåndboldFoto: www.photo-andersen.dkKIF Koldings mandlige ligahold skal fredag aften – klokken 19 – i Bramdrupdam på jagt efter revanche, når holdet på den midlertidige hjemmebane i Bramdrupdam-hallerne tager imod Mors-Thy Håndbold.


Da de to hold mødtes i midten af september på Mors-Thys hjemmebane sluttede en tæt kamp med, at hjemmeholdet fik momentum i de sidste fem minutter og så trak fra og endte med at vinde med 29-24. Det nederlag husker KIF-træner Andreas Toudahl godt, og han lægger ikke skjul på, at han og KIF-spillerne dengang ærgrede sig over ikke at få noget med hjem fra kampen i Thisted.


-Det var en helt tæt kamp, hvor Mors var dygtige til at straffe de fejl vi lavede i slutfasen og så endte med en sejr, som på papiret så mere sikker ud, end den var. Fredag aften skal vi først og fremmest spille med stor omtanke og tålmodighed i angrebet, og så skal vi hjem og stå seks mod seks i forsvaret. Så har vi gode muligheder for at skabe et resultat, mener Andreas Toudahl.


Mors-Thy har tabt de seneste seks ligakampe, heraf tre kampe mod Skjern, BSH og TTH Holstebro med blot ét mål. Og nordvestjyderne kommer også til Kolding uden to af holdets profiler, Erik Toft og Frederik Tilsted, som begge er skadet. Det kunne friste til at gøre KIF til favorit i kampen fredag aften. Men den køber Andreas Toudahl ikke.


-Jeg er sådan set ret ligeglad med, hvem der på papiret er favorit. Kendsgerningen er, at Mors-Thy har en bred trup og fem andre bagspillere, som alle har stor kvalitet. De har ét af ligaens største talenter i Mads Hoxer Hangaard, Jonas Gade, den norske landsholdsspiller Sander Øverjordet, Jens Dolberg og den unge Marcus Midtgaard. Så de har en rigtig stærk bagkæde – også uden de to skadede profiler, fremhæver KIF-træneren.

-Men som ved alle andre kampe kigger vi først og fremmest på os selv og på at levere den indsats, der skal til. Er vi dygtige til vores ting har vi mulighederne for at skabe et godt resultat, siger Toudahl, som også glæder sig til at spille i Bramdrupdam.


-Nu har vi været vant til at have en fantastisk god hjemmebane og opbakning i Sydbank Arena. I de seneste ti dage under kvindernes EM-slutrunde har vi trænet og arbejdet i Bramdrupdam, og her er faciliteterne rigtig gode, og vi har følt os godt tilpas her. Vi satser på, at vi til kampen fredag aften får lige så massiv opbakning fra vore tilskuere, som vi er vant til i Sydbank Arena, siger Andreas Toudahl.


Kampen mellem KIF Kolding og Mors-Thy Håndbold spilles klokken 19.00, og det foregår altså i Bramdrupdam Hallerne, som helt formelt nu om dage hedder Bramdrupdam Sports- & Mødecenter.