Arkiv

KIF på svær opgave i Skanderborg


KIF Koldings mandlige ligahold skal onsdag aften på en svær opgave, når holdet klokken 19 i Fælleden i Skanderborg skal op imod Skanderborg Håndbold, som lige nu indtager ligaens sjetteplads med tre point flere end KIF, som ligger nummer ni forud for aftenens kamp.


Skanderborg har i de senere år bevæget sig fra at være et hold, som oftest lå i den nederste del af tabellen til at tage mere eller mindre fast plads i top otte. Samtidig har midtjydernes sportslige fremgang også betydet, at Skanderborg de seneste to sæsoner har kvalificeret sig til pokalturneringens Final Four-stævne. Sidste år tabte midtjyderne pokalfinalen til Aalborg Håndbold. I år blev det til et sidste sekunds nederlag i semifinalen mod TTH Holstebro, så Skanderborg er et hold, som har bidt sig fast i den gode ende af tabellen.


For KIF Kolding handler onsdagens kamp om at holde fast i de gode takter holdet har vist i flere af sæsonens første syv kampe. Ikke mindst i sejrene mod Ribe-Esbjerg, Sønderjyske og Fredericia, men i høj grad også i fredagens knebne nederlag mod BSH, hvor KIF-spillerne både viste flot moral og indimellem også spil af høj klasse. KIF’erne skal dog minimere de dårlige perioder i kampene, som i fredags gav sig udslag i, at holdet fik en meget skidt start og kom bagud med 0-6. Og i midten af anden halvleg havde KIF’erne også en periode, hvor hverken forsvaret eller angrebet fungerede optimalt, og her gik BSH fra stillingen 20-20 til en føring på 20-25. De perioder er der ikke råd til mod et hold, som Skanderborg, som med profiler som Morten Balling, Cornelius Kragh, Mathias Bitsch, Marcus Mørk og målmand Kristoffer Laursen kan gøre livet surt for alle mandskaber i ligaen.


KIF’erne har i denne sæson vist, at holdet kan være med mod de fleste hold i ligaen. Lad os håbe på, at KIF-drengene igen giver den fuld skrue og viser sit højeste spillemæssige niveau, når de gæster Skanderborg. Kampen kan ikke ses i tv, men man kan følge live-opdateringer på hjemmesiden og app’en Tophåndbold under live-opdateringer.