Arkiv

KIF red stormen af og vandt i Esbjerg


KIF Koldings mandlige håndboldligahold viste endnu engang, at de er seje og kæmper til sidste sekund. Da vestenvinden var allerstærkest torsdag aften i Dokken i Esbjerg hev KIF-keeper Agust Eli Björgvinsson to fremragende redninger frem. Det var med cirka tre minutter tilbage af et højspændt drama mellem Ribe-Esbjerg og KIF på et tidspunkt, hvor KIF’erne førte med 28-27. Et halvt minut senere øgede KIF’s Peter Balling til 29-27, og da Andreas Flodman med godt et minut tilbage af kampen øgede KIF’s føring til 30-27 var sejren i den grad inden for rækkevidde, og det blev ikke ændret af, at hjemmeholdet lavede tre mål i det sidste minut, mens Chris Jørgensen scorede KIF’s sidste mål, som betød en sejr på 31-30 til KIF.

En fantastisk vigtig sejr for KIF’erne, som dermed lægger seks points afstand til Ribe-Esbjerg, og som i øvrigt betyder, at KIF i skrivende stund torsdag aften ligger på ligaens sjetteplads. Ikke spor ringe.


Der var flere grunde til KIF-sejren i det vestjyske. KIF’erne spillede en fantastisk første halvleg med en fremragende Tim Winkler i KIF-målet, som i den grad brillerede på sin gamle hjemmebane. Winklers mange redninger lagde grunden til, at KIF efter knap ni minutter førte med 6-3. Efter 14 minutter stod der 10-4 til KIF, og med fem et halvt minut til pausen var KIF foran med de næsten surrealistiske cifre, 18-9. En føring, som ikke mindst blev skabt i kraft af, at KIF’erne endnu engang viste, at de med Chris Jørgensen som den store dirigent mestrede spillet syv mod seks.

Hjemmeholdet fik hentet lidt af det tabte hjem i de sidste minutter inden pausen, så KIF’erne ”kun” førte med 19-13.


Udover en stærkt spillende Winkler i KIF-målet kunne man også konstatere, at KIF-forsvaret stod fremragende. Chris Jørgensen spillede en stor kamp og diskede op med seks målgivende afleveringer til medspillerne i første halvleg – og yderligere fire i anden halvleg. Og så spillede KIF’s store stærke fynske stregspiller, Benjamin Pedersen også en helt igennem fantastisk kamp – med otte mål på lige så mange forsøg. Og endnu engang var KIF’s højreside, Peter Balling og Andreas Flodman også fantastisk stærkt spillende – de to lavede i alt 18 mål. Sådan.

I anden halvleg kom hjemmeholdet meget tættere på, og det gjorde de, fordi de skruede op for tempoet samtidig med, at Søren Rasmussen i hjemmeholdets mål også begyndte at have flere vigtige redninger. Og samtidig lavede KIF’erne også en håndfuld tekniske fejl, som altså gjorde sit til, at vi fik en uhyre spændende slutfase.

Men det ændrer ikke på, at KIF’erne endnu engang viste fantastisk flot moral, da det så allersværest ud.


KIF-træner Andreas Toudahl var naturligt nok en meget glad mand efter sejren i Esbjerg.

-Vi spiller i første halvleg den bedste halvleg i min tid i KIF. Vi står fremragende i defensiven, vi har de nødvendige redninger, vi får løbet kontra og samtidig spiller vi med stor tålmodighed i angrebet og har en meget høj scoringsprocent. De sidste minutter af halvlegen får Ribe-Esbjerg scoret de sidste tre mål, og så kom vi kun til pause foran med seks – og ikke med de otte-ni stykker vores spil berettigede til. Det giver dem blod på tanden, og det tager vi måske med ind i omklædningsrummet, konstaterer Andreas Toudahl.


-I anden halvleg kommer de lidt for hurtigt tættere på. Det er en kombination af, at de afslutter bedre, de får nogle redninger, og vi finder ikke altid de rigtige løsninger i angrebet. Men til gengæld er der stor grund til at rose drengene for at holde hovedet koldt, da vi er allermest pressede og Ribe-Esbjerg kommer op og udligner. Det er meget stærk mentalitet af spillerne, og så må jeg også fremhæve en spiller som Benjamin Pedersen, som i dag spiller helt outstanding med otte mål på otte forsøg og også leverer en rigtig flot indsats i forsvaret. Men alle spillere bidrager til, at vi får de to point med hjem fra Esbjerg, understreger Andreas Toudahl.


Matchfakta:

Ribe-Esbjerg-KIF Kolding: 30-31 (13-19).


Målscorere:

Ribe-Esbjerg: Mathias Jørgensen og Miha Zvizej, begge 6, Nicolai Nygaard, 5, Runar Karason, 4, Simon Birkefeldt, 3, Gunnar Stein Jonsson og Kasper Kvist, begge 2 samt Daniel Ingason og Søren Rasmussen, begge 1 mål.

KIF Kolding: Peter Balling, 10, Andreas Flodman og Benjamin Pedersen, begge 8, Chris Jørgensen, 2, Andreas Væver, Alexander Morsten og Vetle Rønningen, hver 1 mål.


Redninger:

Ribe-Esbjerg: Søren Rasmussen: 8/29 (27,6 procent), René Villadsen: 2/10 (20 procent)

KIF: Tim Winkler: 13/36 (36,1 procent), Agust Eli Björgvinsson: 2/6 (33,3 procent)