Arkiv

KIF skal op imod et formstærkt Skjern-hold


Det er en udfordring af de store, som fredag aften venter KIF Koldings mandlige håndboldligahold, når KIF-drengene i Sydbank Arena tager imod Skjern Håndbold.


Efter en sæsonstart med nederlag i sæsonens første to ligakampe har gæsterne fra Skjern i de efterfølgende seks ligakampe hentet ikke færre end 11 point, så det er et særdeles formstærkt vestjysk mandskab, som fredag aften gæster Sydbank Arena i Kolding.


KIF-træner Andreas Toudahl er da også godt klar over, at det er en større hurdle KIF’erne skal kravle op over for at få point mod Skjern.

-Vi er forberedt på, at vi skal levere en ekstraordinær indsats. Men vi giver det selvfølgelig en chance. I kampen i mandags i Aarhus kom vi til at se skidt ud i anden halvleg, men realiteten var jo, at vi spillede os frem til masser af chancer, som vi desværre brændte, konstaterer Andreas Toudahl.

Hos vestjyderne er der masser af profiler, som KIF’erne skal holde i kort snor, hvis holdet skal have succes. Ikke mindst vestjydernes højre back, den hårdtskydende norske landsholdsspiller Eivind Tangen, som har været stærkt spillende i starten af sæsonen.


-Ham skal vi holde et vågent øje med, men Skjern har så mange andre profiler, så vi ikke kun kan koncentrere os om Tangen. Så har de andre profiler til at tage over, lyder det fra Andreas Toudahl.


Han kan se frem til, at han igen fredag aften skal sende sit mandskab på banen uden to af holdets forsvarskrumtapper. Norske Vetle Rønningen sad som bekendt uden for mandag aften i Aarhus, og han blev tirsdag scannet, og fik her konstateret, at nogle ledbånd på indersiden af knæet er beskadiget.

-Men vi kan ikke sige noget om tidshorisonten for den skade, og for hvornår Vetle er klar igen, konstaterer Andreas Toudahl.


Derudover er Troels Ejby Jørgensen også ude som følge af en overbelastet akillessene, og KIF-træneren har heller ikke et bud på, hvornår Troels er klar igen.


Til gengæld glæder Toudahl sig over, at han igen har Jens Svane Peschardt tilbage på holdkortet.

-Men vi er meget bevidste om, at vi skal dosere Jens’ indsats med omtanke. Han kommer ind og får nogle minutter i forsvaret, og kan dermed aflaste de holdkammerater, som vi lige nu skal trække ekstra veksler på, lyder det fra KIF-træneren.


Kampen fredag aften i Sydbank Arena fløjtes i gang klokken 19.30, og endnu engang må der desværre kun være 440 tilskuere i hallen som følge af corona-restriktionerne. Til gengæld håber vi, at de trofaste KIF-fans, som kommer til kampen giver den fuld gas med opbakningen til drengene. Der bliver brug for den.