Arkiv

KIF skal op imod et hold med international klasse


De dobbelte danske mestre fra Aalborg Håndbold har i de senere år i Danmark været i en liga for sig selv, og det er et mandskab, som langt hen ad vejen har international klasse, som lørdag eftermiddag gæster Sydbank Arena og KIF Kolding.


Det ved KIF-træner Andreas Toudahl alt om, og han er derfor også godt klar over, at der venter hans mandskab en ekstraordinær svær opgave, når KIF’erne klokken 16.10 løber på banen til den tv-transmitterede ligamatch på TV2.


-Aalborg har en særdeles bred trup med to og i nogle tilfælde tre klassespillere på alle positioner på holdet. Det er spillere fra øverste hylde. Vi skal selv have en rigtig god dag, hvor vi gør alle ting rigtigt, og vi skal samtidig håbe på, at de har en lidt halvdårlig dag. Så kan vi forhåbentlig give dem kvalificeret modstand, siger Andreas Toudahl.


Han kunne senest få et friskt indtryk af Aalborgs aktuelle styrke, da Aalborg onsdag aften spillede Champions League-kamp mod ungarske Veszprem. En kamp, som nordjyderne tabte med 27-33, men også en kamp, hvor Aalborg pressede gæsterne i de første 45 minutter. Blandt andet på meget stærkt forsvarsspil, som tvang Veszprem til at lave fejl, og Aalborgs skarpe kontrafase og andenbølge kontra med Henrik Mølgaard som den store skarpretter gjorde, at nordjyderne i den grad gav det ungarske storhold kvalificeret modstand.


-I den del af spillet er Aalborg rigtig stærke. De løber godt alle sammen, og de laver ikke mange fejl. Så vi ved, at vi skal være rigtig dygtige i vort angrebsspil, og så skal vi løbe hjemad i ekspresfart for at undgå at få for mange kontrascoringer imod os, siger Andreas Toudahl.


Han tror dog på, at hans eget mandskab har nogle muligheder for at byde de danske mestre op til dans.

-Vi har spillet en række gode hjemmekampe i denne sæson, senest i mandags mod TTH Holstebro. Men mod Aalborg er der rigtig mange ting, som skal gå op i en højere enhed. Vi skal lægge nogle procenter på i forsvaret, og kan vi så ellers spille en lige så god angrebskamp som mod Holstebro og samtidig også spille os til nogle kontrascoringer tror vi på mulighederne, siger Toudahl.


-I en eller anden forstand er det jo en gratis kamp for os, fordi vi i sådan en kamp ikke har andet forventningspres end det vi lægger på os selv. Men vi vil også revanchere os for det første møde vi havde med Aalborg i denne sæson, så vi går på banen for at se, om vi kan kaste lidt grus i det velsmurte nordjyske maskineri, lyder det fra KIF-træneren.


Til en kamp mellem KIF Kolding og Aalborg burde der havde siddet 4000 tilskuere i Sydbank Arena. Det gør der som bekendt ikke i disse coronatider. Til gengæld satser vi på, at de 450 tilskuere, som der er adgang for vil larme, som er vi ti gange så mange i hallen. Så kan vi forhåbentlig få en sjov eftermiddag i Sydbank Arena.