Arkiv

Sådan KIF – flot sejr i Skanderborg


Andreas Toudahl og debutanten Daniel Christensen


Med en storspillende Tim Winkler i målet bag et stærkt kæmpende KIF-forsvar sikrede KIF Koldings ligahold sig onsdag aften en flot og uhyre vigtig sejr på 29-25 over én af slutspilsaspiranterne, Skanderborg Håndbold – efter en KIF-føring på 17-13 ved pausen.


Det var et KIF-mandskab, som fra starten af kampen lagde ud med at spille 6 mod 6 i angrebet, og KIF’erne havde i modsætning til sidste uges nederlag mod BSH ikke problemer med at spille sig frem til gode afslutninger og efterfølgende scoringer.

Så efter knap 8 ½ minuts spil førte KIF med 4-3, men så fulgte en periode på knap seks minutter, hvor KIF’erne afsluttede for svagt, lavede en teknisk fejl samtidig med, at KIF’s forsvars- og stregklippe Alexander Morsten fik sin anden udvisning efter blot ni minutters spil. Og så scorede Skanderborg fem mål i træk og bragte sig foran med 8-4.


KIF-spillerne bevarede dog roen, og efterfølgende lavede hjemmeholdet flere fejl samtidig med, at KIF’erne omsatte chancerne i mål og efter 18 minutters spil bragte Andreas Flodman balance i regnskabet på en kontra og udlignede til 8-8. I resten af første halvleg fortsatte Tim Winkler de flotte takter i KIF-målet, og samtidig spillede KIF’erne opfindsomt i den anden ende af banen. Chancerne blev omsat i mål, og det så lyst ud, da Alexander Morsten et sekund før tid på en kontra bagte KIF foran med fire ved pausen – 17-13.

I anden halvleg bevarede KIF’erne styringen over kampen. Hjemmeholdet kom aldrig tættere på en at være bagud med to mål, og i angrebet steppede en spiller som Thomas Boilesen op med vigtige scoringer, men kendetegnende for KIF’s indsats var, at alle spillere denne aften bød ind med en fremragende indsats, som betød, at KIF-sejren aldrig rigtig var i fare.


KIF-træner Andreas Toudahl var også en særdeles glad mand efter sejren.

-Tim Winkler står en rigtig flot kamp med mange meget store redninger, men det er så også en kombination af, at vores forsvar leverer en helstøbt indsats. Spillere som Vetle, Benjamin, Thomas og Balling leverer en kamp på højt niveau i forsvaret, og selvom vi har en mindre downperiode i første halvleg holder vi os til den plan vi havde lagt på forhånd. Vi begynder ikke at afslutte hasarderet, fordi vi kommer bagud. Vi får stoppet blødningen, og vi vidste, at hvis vi kunne være med langt hen i kampen havde vi gode muligheder for at vinde. Stor ros til spillerne for at holde sig til vores gameplan, lyder det fra KIF’s cheftræner.


Begynder I nu at kigge opad i ligaen?

-Det gør vi ikke. Vi kigger kun frem mod den næste kamp, og det er på mandag i Aarhus. Alt andet skal vi ikke fokusere på. Og efter den kamp kigger vi kun frem mod den efterfølgende kamp, som er fredag den 23. oktober hjemme mod Skjern. Alt andet skal vi ikke fokusere på, slår Andreas Toudahl fast.

Matchfakta:

Skanderborg-KIF Kolding: 25-29 (13-17).


Målscorere:

Skanderborg: Lars Skaarup, 7, Morten Balling, 4, Kristian Bonefeld, Cornelius Kragh, Marcus Mørk, Mike Haack, Mads Kalstrup, hver to mål, Nikolaj A. Nielsen, Hakun West av Teigum, Thomas Arnoldsen og Matias Bitsch, hver 1 mål.


KIF Kolding:

Andreas Flodman, Thomas Boilesen og Peter Balling, hver 6 mål, Alexander Morsten og Chris Jørgensen, hver 3 mål, Andreas Væver, 2, Benjamin B. Pedersen, Vetle Rønningen og Nikolaj Jørgensen, hver 1 mål.

Udvisninger. Skanderborg: 4, KIF: 5

Redninger:


Skanderborg: Kristoffer Laursen: 13,37 (35,14 procent), Sala Boutaf: 2/6 (33,3 procent)

KIF: Tim Winkler: 15/38 (39,47 procent), Agust Eli Bjørgvinsson: 0/1


Tilskuere: 430 i Fælleden i Skanderborg