Skuffende pokalexit i Fredericia

Af Ole Maass

På en dag, hvor man i KIF Kolding kunne glæde sig over, at Sønderjysk Forsikring blev offentliggjort som ny hovedsponsor i KIF kunne spillerne på det mandlige ligahold torsdag aften ikke følge de gode nyheder op med en sejr i 1/8-finalen på udebane i Fredericia.

De rødblusede Fredericia-spillere kunne torsdag aften hen imod 22-tiden jublende strække armene i vejret efter at have besejret KIF med 26-23 efter en 13-12 føring ved pausen.

Og det nederlag har KIFérne grund til at ærgre sig over. Angrebsspillet var således ikke mindst i 2. halvleg, da kampen skulle afgøres, meget hakkende og usammenhængende hos KIF'erne. KIFérne havde svært ved at finde rytmen over for det aggressivt spillende Fredericia-forsvar.

I første halvleg kom KIF fint fra start med føringer på 3-0 og 4-1. Forsvaret stod godt, og i målet tog KIF's islandske landsholdskeeper Ágúst Elí Björgvinsson fint fra. I halvlegens første 13 minutter havde han seks redninger, og i kraft af de redninger var KIF foran med to-tre mål i store dele af første halvleg, hvor KIF'erne havde fint styr på kampen.

Mod slutningen af halvlegen havde KIF'erne sværere ved at finde de rette løsninger, og derfor sad man med en ret ærgerlig fornemmelse, da hjemmeholdet gik til pausen foran med ét mål – efter en halvleg, hvor KIF egentlig havde været bedst det meste af vejen.

Modsat kom hjemmeholdet klart bedst fra start i anden halvleg, hvor ikke mindst en stærkt spillende Kristian Stoklund dirigerede hjemmeholdets angreb – og ofte selv afsluttede med succes. Tim Winkler kom på mål, men kunne flere gange ærgre sig over bolde, som røg i nettet, selvom han havde både hænder og fødder på.

Fredericia udbyggede føringen til 19-15 efter knap ni minutters spil i anden halvleg – og her var kampen ved at knække for KIF. Men to kontrascoringer af Vetle Rønningen fik KIF'erne tilbage på sporet, og da Thomas Boilesen reducerede til 20-21 med små 14 minutter igen var kampen atter helt tæt.

Kort efter havde KIF også chancen for udligning, men nytilkomne Mats Gordon Krog brændte fra syvmeterpletten mod FHK-keeper Jens Fredsgaard, og da Andreas Væver også brændte fra straffepletten kort efter så det svært ud for KIF. I den anden ende fik hjemmeholdet tilkendt et straffekast, og det sendte Kristian Stoklund i kassen til en 23-20 føring, og her fik hjemmeholdet og hovedparten af de 1864 tilskuere for alvor færten af en sejr. Det formåede KIF'erne ikke at ændre på i de sidste minutter. Men samlet set kunne KIF'erne ærgre sig over, at de denne aften ikke spillede op til det potentiale holdet har i denne sæson, hvor KIF'erne har fået større bredde og kvalitet på holdet.

KIF-spillerne har nu otte dage til at arbejde hårdt med at træne angrebsspillet til sæsonens første hjemmekamp i Sydbank Arena, hvor Lemvig-Thyborøn Håndbold kommer på besøg fredag den 3. september, klokken 19.30. Til den kamp skal KIF'erne gerne have lige så massiv opbakning som Fredericia fik torsdag aften i pokal- og lokalopgøret.