Arkiv

Vigtig KIF-sejr i Ringsted


Det blev tæt og spændende helt til sidste minut, men vigtigst af alt var, at KIF Kolding kom hjem fra Ringsted med to vigtige point, da holdet mandag aften vandt ligakampen mod TMS med en sejr på 27-25 efter, at KIF var bagud med 12-13 ved pausen.


KIF’erne kom fint i gang og var foran med 4-2 efter seks minutters spil. KIF-forsvaret med en stærk midterblok i Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen og Alexander Morsten stod godt, og i målet lagde KIF-keeper Agust Eli Bjørgvinsson fint fra land. Der gik kun lidt over otte minutter, så tog TMS-træner Christian Dalmose sin første time out, og i den følgende periode kom hjemmeholdet bedre med. Ikke mindst sjællændernes stærke gennembrudsspiller Lauritz Legér voldte KIF-forsvaret problemer, mens KIF’erne i starten havde bedre fat i hjemmeholdets største profil, venstre back Morten Jensen.

I midten af første halvleg var kampen fortsat lige, men mod slutningen af halvlegen fik TMS to gange scoret i tomt KIF-mål og bragte sig dermed foran med 11-9. I det 27. minut fik man – som KIF-fan – sine bange anelser, da KIF’s norske bagspiller Thomas Boilesen kom for sent i en tackling og ramte en TMS-spiller i ansigtet. Boilesen fik direkte rødt kort, og ud fra tv-billederne kunne man nok ikke indvende meget imod den kendelse.

Det betød, at der blev lagt et stort ansvar på KIF’s unge bagspiller Nicolai Jørgensen, og det ansvar levede han flot op til, blandt andet da han to minutter efter Boilesens røde kort reducerede for KIF til 12-11 på et gennembrud.


I anden halvleg var hjemmeholdet i front frem til det 39.minut, hvor Morten Jensen bragte TMS foran med 17-16. Men så fulgte en periode, hvor KIF-forsvaret i den grad steppede op. Samtidig kom Tim Winkler på mål hos KIF og havde nogle vigtige redninger, og da KIF’erne også scorede fire mål i træk ændrede stillingen sig fra 17-16 til hjemmeholdet til en 17-20 føring til KIF – alt imens TMS ikke scorede nogle mål i næsten ti minutter.

Med ti minutter igen bragte en stærkt skydende Peter Balling KIF foran med 18-22, og holdet var i den grad på sejrskurs. Det hele endte dog med at blive tæt og en lidt for nervøs affære set med KIF-øjne. I slutfasen bankede Chris Jørgensen flere mål ind fra distancen, men Chris missede også et par indspil til stregen, og så kunne hjemmeholdet score to gange i tomt KIF-mål. Og med to minutter og 17 sekunder igen var KIF kun foran med 25-26. Hjemmeholdet fik også chancen for at udligne med halvandet minut igen, men KIF-keeper Agust Eli Bjørgvinsson hev på det tidspunkt en uhyre vigtig redning på et underhåndsdrøn fra TMS’ Morten Jensen. Og så var det meget passende, at det lige præcis var Chris Jørgensen, som med 42 sekunder igen på et gennembrud bragte KIF foran med 25-27 og dermed reelt sikrede sejren.


KIF-spillerne kunne efterfølgende danse en fortjent sejrsdans på halgulvet i Ringsted. Der var tale om en uhyre solid holdindsats, hvor KIF havde mange profiler denne mandag aften. Peter Balling viste igen sit meget høje niveau. Det samme gjorde Chris Jørgensen med både indspil og egne afslutninger, også selvom der også var missere undervejs. Andreas Væver var uhyre sikker fra både fløjen og straffepletten. Alexander Morsten leverede – som altid – en tændt indsats i forsvaret og var også sikker fra stregen, og spillere som Vetle Rønningen og Benjamin Pedersen fightede fantastisk i forsvaret. Og så skal man heller ikke glemme KIF’s to unge uhyre alsidige spillere Kristoffer Vestergaard og Nicolai Jørgensen, som ikke kun bidrog med hver et mål, men også leverede en glimrende indsats med ro og velovervejede beslutninger undervejs. Jens Svane Peschardt kom ind og bidrog med flere forsvarsaktioner. På højre fløj var Andreas Flodman solid som dæsvanlig. Og denne mandag aften havde KIF’s to keepere tilsammen og 12 redninger, mens hjemmeholdets keepere tilsammen kun kunne noteres for det halve antal – seks styk.


KIF’erne kan nu trække vejret og se frem til tre ugers kamppause – frem til mandag den 16. november, hvor TTH Holstebro kommer på besøg i Sydbank Arena. En kamp, som havde fortjent en kulisse på 3000-4000 tilskuere, men det kan vi i disse corona-tider næppe gøre os forhåbninger om.


Matchfakta:

TMS Ringsted-KIF Kolding: 25-27 (13-12)


Målscorere TMS: Morten Jensen og Lauritz Legér, begge 8, Mads Dudek, 5 mål.

Målscorere KIF: Peter Balling og Andreas Væver, begge 6, Chris Jørgensen og Alexander Morsten, begge 4, Andreas Flodman, 3, Nicolaj Jørgensen, Kristoffer Vestergaard, Thomas Boilesen og Benjamin Pedersen, hver 1 mål.


Redninger:

TMS: Frank Mikkelsen: 2/17 (11,76 procent), Brian Jørgensen: 4/13 (30,77 procent)

KIF: Agust Eli Bjørgvinsson: 10/26 (38,46 procent), Tim Winkler: 2/7 (28,57 procent)


350 tilskuere i Ringsted.