Skidt 2. halvleg endte med stort nederlag

Af Ole Maass

Det så ganske glimrende ud set med KIF-øjne efter de første 30 minutter. I Skjern Bank Arena var KIF'erne på omgangshøjde med det formstærke hjemmehold, Skjern Håndbold, som førte med 13-12 i en kamp, som indtil da havde været tæt.

Det ændrede sig, da 2. halvleg blev fløjtet i gang. KIF'erne fik svært ved at finde de rigtige løsninger i angrebsspillet. Antallet af fejlafleveringer og tekniske fejl steg fra starten af halvlegen, og så havde hjemmeholdet efter fire tekniske fejl fra KIF udbygget halvlegsføringen på 13-12 til 19-14 efter ti minutters spil i anden halvleg.

KIF's kvote af fejl steg i resten af halvlegen, så det endte med i alt 13 tekniske fejl i 2. halvleg, og de fejl tog hjemmeholdets hurtigløbere – blandt andre fløjspillerne René Rasmussen og Lasse Uth – glædeligt imod, og det der havde været en tæt kamp i første halvleg endte med en sikker Skjern-sejr på 30-20.

Unægtelig noget af en dukkert for et decimeret KIF-mandskab, som fightede flot i første halvleg, og i islandske Agust Eli Björgvinsson havde en stærk sidste skanse i KIF-målet. I første halvleg stod han med en redningsprocent omkring de 45, men den procent dalede til 33,3 procent i kampen som helhed i takt med de mange KIF-fejl, som alt for ofte betød hurtige kontrascoringer til hjemmeholdet.

At tabe til Skjern er ikke i sig selv en katastrofe. Vestjyderne er lige nu ét af ligaens mest formstærke mandskaber, men KIF'ernes præstation i anden halvleg var langt fra det niveau holdet tidligere har præsteret i denne sæson – eksempelvis i sidste weekends hjemmekamp mod Aalborg Håndbold.

Nu har KIF'erne 11 dage til at forbrede sig til den uhyre vigtige ligakamp på hjemmebane mod Skive. En kamp, hvor der skal andre spillemæssige boller på suppen. Det kommer der også, og derfor skal alle vi, der har sympati for KIF også være klar til at fylde Sydbank Arena og give den maksimalt gas, når KIF Kolding og Skive fH mødes onsdag den 23. marts, kl. 20.30 i Kolding.

Matchfakta:

Skjern Håndbold-KIF Kolding: 30-20 (13-12)

Målscorere:

Skjern: Lasse Mikkelsen, 6, René Rasmussen, 5, Eivind Tangen og Emil Bergholt, begge 4, Lasse Uth, 3, Jesper Kondradsson, Oliver Norlyk og Senjamin Buric, hver 2, Tobias Mygind og Mikkel Lang, begge 1 mål.

KIF: Peter Balling, 6, Andreas Flodman, 4, Vetle Rønningen, Chris Jørgensen og Jens Svane hver to mål, Jesper Meinby, Andreas Elbæk, Daniel Guldsmed og Benjamin Pedersen, hver 1 mål.