Smerteligt KIF-nederlag i Lemvig

Af Ole Maass

Det så ellers så godt ud, da KIF onsdag aften førte med 27-21 med knap 11 minutter tilbage at spille i i Lemvig. Men da kampen blev fløjtet af stod der 29-28 til hjemmeholdet Lemvig/Thyborøn på måltavlen. Det der lignede en KIF-sejr blev forvandlet til et smerteligt og skuffende nederlag.

KIF-træner Kristian Kristensen var naturligvis skuffet, men også fattet, da han i telefonen tre kvarter efter kampens afslutning skulle sætte ord på nederlaget.

-Det er en kombination af manglende kræfter, og at vi bliver en smule shaky i kampens afslutning. Lemvig scorer på alt, og vi laver nogle tekniske fejl og brænder vore afslutninger. Men vi giver dem mulighed for at komme til alt for hurtige afslutninger, og vi har taget vores sidste time out. Så vi har ikke mulighed for at gå justere tingene i slutfasen. Det er klart, at vi er skuffede lige nu, konstaterer Kristian Kristensen.

KIF'erne førte med 13-12 ved pausen og fik også en fin start på anden halvleg, hvor holdet hurtigt bragte sig foran med fire mål – 16-12. Hjemmeholdet scorede så tre mål i træk, så KIF førte med 16-15 efter seks et halvt minut i anden halvleg. Så scorede KIF fire i træk og bragte sig foran med 20-15, og da Mads Gordon Krog med sit syvende mål gjorde det til 27-21 for KIF og kampuret stod på 49.14 minutter så det unægtelig ret fornuftigt ud set med KIF-briller.

De sidste 11 minutter af den kamp blev dog katastrofale – de blev tabt med 8-1, og så endte det der lignede en sikker KIF-sejr altså med et nederlag på 29-28, da hjemmeholdets Rasmus Porup scorede sejrsmålet 17 sekunder før tid.

Aftenens sejr til Lemvig betyder, at meget skal gå galt for nordvestjyderne, hvis ikke holdet skal booke en ny sæson i ligaen, mens Sønderjyskes sejr i Nordsjælland betyder, at holdet er 100 procent sikre på ikke at skulle ud i kvalkampe mod vinderen af kampene mellem HØJ og Grindsted fra 1. division.

For KIF'erne gælder, at de mentalt skal rejse sig igen efter skuffelsen onsdag aften, så spillerne er klar til den næste svære opgave, som er udekampen onsdag den 4. maj klokken 18.30 mod Sønderjyske.

Matchfakta:

Lemvig/Thyborøn-KIF Kolding: 29-28 (12-13)

Målscorere:

Lemvig: Jacob Hessellund, 5, Niels Lindholt og Thomas Damgaard, hver 4, Rasmus Porup, Nicolaj Spanggaard og Christian Sabroe Holm, hver 3, Jorn Smits, Jesper Kokholm og Mads Thymann Hansen, hver 2 samt Mikkel Sandholm, 1 mål.

KIF: Peter Balling, 9, Mats Gordon Krog, 7, Jens Svane Peschardt, 4, Benjamin Pedersen, 3, Chris Jørgensen og Jesper Meinby, hver 2 samt Agust Eli Björgvinsson, 1 mål.