Solid holdindsats bag sikker KIF-sejr

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold i håndbold fortsætter sejrsstimen med den fjerde sejr i træk i træningskampene. Lørdag eftermiddag sikrede KIF'erne sig en sikker sejr på 32-19 efter 16-9 ved pausen mod det tyske 2. Bundesligahold VfL Lübeck-Schwartau.

Bag de cifre gemmer sig en solid holdindsats fra KIF'ernes side. De fysisk stærke tyske mandskab fulgte med KIF'erne til stillingen 8-7 efter et kvarters spil, men så lukkede KIF'erne af i forsvaret samtidig med, at Magnus Brandbyge tog fra i KIF-målet. Det betød en tysk scoringspause i 12 minutter, og her gik KIF fra at føre med 8-7 til 16-7 efter 27 minutters spil. Med norske Sander Øverjordet som en stærk spilstyrer diskede KIF op med varieret angrebsspil, ligesom KIF's kontrafase var særdeles stærk. Tyskerne fik hentet et par mål inden pausen, og i de sidste minutter af første halvleg brændte KIF'erne også flere oplagte scoringschancer, så halvlegsføringen ”kun” var på syv mål.

I starten af anden halvleg skruede de tyske gæster op for intensiteten i forsvaret, men alligevel formåede KIF'erne stille og roligt at øge forspringet. Samtidig fik spillere som Sander Øverjordet og Jens Svane flere pauser, og trænerduoen Kristian Kristensen og Anders Eggert fik alle spillere i spil. En ung spiller som Andreas Elbek fik vist, at der er godt med drev i hans spil, ligesom en anden ung spiller, bagspilleren Albert Thanning fik demonstreret, at der er power i hans skudarm. Og i kontrafasen var ikke mindst Viktor Nevers på højre fløj en giftig herre.

I det hele taget har KIF'erne en rigtig stor bredde, hvor spillere som Bjarke Christensen, Jesper Meinby, Mads-Peter Lønborg og de tre stregspillere Benjamin Pedersen, Anders Beuschau og Steven Plucnar også bidrog til, at helhedsbilledet af KIF-holdet i denne sæson tegner sig ganske lovende.

I målet blev der også leveret solide indsatser af Magnus Brandbyge og Tim Winkler, som fik hver en halvleg, og som også begge to fik god hjælp fra deres forsvar. Og så er det også glædeligt, at KIF'erne spiller med en lav fejlprocent, når det handler om tekniske fejl. I denne træningskamp var der kun fire streger ud for antallet af tekniske fejl fra KIF's side. Her har holdet også forbedret sig.

Så for de 250 sommerklædte tilskuere i Sydbank hal 3 var det i det hele taget en opløftende oplevelse at bruge et par timer på at se KIF Kolding denne lørdag eftermiddag.

Matchfakta:

KIF Kolding-VfL Lübeck-Schwartau: 32-19 (16-9)

Målscorere, KIF:

Bjarke Christensen, 9 (4), Viktor Nevers, 6, Jesper Meinby, 4, Jens Svane og Albert Thanning, begge 3, Sander Øverjordet og Mads-Peter Lønborg, begge 2, Benjamin Pedersen, Anders Beuschau og Steven Plucnar, hver 1 mål.

Redninger: Magnus Brandbyge, 9, Tim Winkler: 6