Sort fredag aften for KIF i Ringsted

Af Ole Maass

I knap 50 minutter af ligakampen fredag aften i Ringsted lå KIF Kolding i en relativ klar vinderposition, men da de 60 minutters håndboldkamp var forbi stod der 34-34 på måltavlen, og det havde hjemmeholdet, TMS Ringsted absolut mest grund til at juble over. Modsat kunne KIF-spillerne græmme sig over, at de endnu engang havde smidt det, der undervejs var en rimelig sikker føring væk og så måtte nøjes med et enkelt point.

I KIF's nuværende position i bunden af ligaen er det så småt ved at være kritisk. Men kampen i Ringsted kom desværre til at ligne flere af de tidligere ligakampe i denne sæson, hvor KIF har været i vinderposition – kampene mod Skive, Mors/Thy og Nordsjælland.

Hjemmeholdet kom i første halvleg bedst ud af starthullerne med en 2-0 føring. Men en skarp Andreas Flodman fra KIF fik med tre hurtige scoringer bragt KIF i front, og frem til stillingen 6-5 til hjemmeholdet efter små ti minutters spil var der tale om en helt jævnbyrdig affære. Så tog cheftræner Andreas Toudahl en time out, og i løbet af godt fem minutters spil med et par redninger af Tim Winkler og nogle tekniske fejl fra hjemmeholdets side bragte KIF sig i vinderposition, da holdet på de fem minutter scorede syv mål på stribe og vendte kampen på hovedet med en KIF-føring på 6-12.

I resten af første halvleg, som blev spillet i et heftigt tempo, begik begge hold flere tekniske fejl, men KIF kom til pausen med en fire måls føring – 15-19.

I starten af anden halvleg byttede de to hold mål, men efter godt 12 minutters spil af anden halvleg scorede Peter Lund fra fløjen til en seks måls føring – 21-27 til KIF, og her så det for alvor godt ud. Men en seks måls føring i en håndboldkamp er som bekendt langt fra nogen garanti for sejr, og da KIF'erne i kampens sidste 15 minutter fortsat havde for mange tekniske fejl og fejlafleveringer skulle kampen blive tæt. Det blev den så også. Med godt 11 minutter tilbage reducerede en storspillende Mark Nikolajsen for TMS til 27-29, men i de følgende minutter fik KIF igen lidt ro over spillet, og det så stadig godt ud, da Andreas Flodman med knap otte minutter tilbage af kampen øgede KIF-føringen til 28-32.

7 1/2 minut før tid fik Vetle Rønningen sin anden udvisning, og da han også med knap fire minutter tilbage fik udvisning nummer 3 – og dermed rødt kort – kæmpede KIFérne med ryggen mod muren. Alligevel lå KIF fortsat i sejrsposition, da Chris Jørgensen bankede sit niende mål i kassen til en KIF-føring på 34-31 med godt fire minutter tilbage.

Det skulle så vise sig at blive det sidste KIF-mål. I den hektiske slutfase begik KIF yderligere et par tekniske fejl, og med 32 sekunder tilbage at spille i brændte Mats Gordon Krog så den afslutning fra fløjen, som kunne have givet en KIF-sejr. Da førte KIF med 34-33. Og for så lige at gnide salt i såret fik hjemmeholdet ti sekunder før tid tilkendt et straffekast, som hjemmeholdets ti måls skytte, Martin Risom Christensen scorede til 34-34 på. Hjemmeholdet kunne juble over et hårdt tilkæmpet point. KIF'erne kunne græmme sig over ikke at tage hjem med begge point.

KIF'erne skal dog ikke blive i kulkælderen længere end denne fredag aften. På onsdag venter en ny hård udfordring, når Sønderjyske kommer til Sydbank Arena i Kolding. Til den kamp, som spilles på onsdag den 8. december, klokken 18.30 har KIF-drengene i den grad brug for maksimal opbakning. Rigtige fans er både med i med- og modgang, og lige nu blæser modvinden i KIF's retning.