Surt KIF-nederlag i det sønderjyske

Af Ole Maass

Det var så tæt på og så endte det alligevel med et hamrende surt 29-28 nederlag til KIF Kolding, da holdet tirsdag aften var på besøg hos ligakollegerne fra Sønderjyske i lokalopgøret i Broager Sparekasse Skansen i Sønderborg. KIF havde chancen for at hente det ene point, da Sønderjyske med ni sekunder tilbage af kampen smed bolden ud over sidelinjen. KIF fik igangsat et sidste angreb, og i sidste sekund fik Peter Balling sendt en presset afslutning afsted i lavt leje, som hjemmeholdets målmand Kasper Larsen reddede. Og så kunne hjemmeholdet juble over en hårdt tiltrængt sejr.

KIF'erne fik en skidt start på kampen og kom bagud med 5-0 efter godt ti minutters spil. KIF'erne havde svært ved at finde løsninger i angrebet over for et aggressivt dækkende sønderjysk forsvar. Men KIF'erne bevarede roen, og også i kraft af fejl fra hjemmeholdets side tog det kun et par minutter for KIF'erne at reducere til 5-3. I resten af første halvleg fulgtes de to hold i et tæt parløb, og hos KIF'erne var det blandt andet flere kontrascoringer, men også gode indspil til Benjamin Pedersen på stregen, som var grundlaget for, at KIF'erne holdt snor i hjemmeholdet. Her kom unge Emil Jessen blandt andet ind og lavede flere gode angrebsaktioner med indspil og en enkelt hammer på langskud ude bagfra.

I anden halvleg var hjemmeholdet hele tiden et mulehår eller tre foran. Efter ni minutters spil førte Sønderjyske med 19-15, men KIF'erne viste fortsat god moral og bevarede roen, og i kraft af to missiler fra Chris Jørgensen, et mål på straffekast af Andreas Flodman og en scoring af Peter Balling tog det kun KIF'erne tre et halvt minut at udligne til 19-19. Andreas Flodman fik også chancen for at bringe KIF'erne i front for første gang i kampen, men hans afslutning fra fløjen gik uden om mål. I stedet var det hjemmeholdet, som spillede sig frem til skiftende et- og to-måls føringer, og det holdt altså helt til den hæsblæsende afslutning, hvor Peter Ballings sidste sekunds afslutning altså blev reddet af Kasper Larsen i det sønderjyske mål.

Nederlaget var altså hamrende surt, men i KIF-lejren var der alligevel mange ting at glæde sig over. Chris Jørgensen spillede en blændende anden halvleg, Peter Balling leverede en mere end helhjertet indsats. Jens Svane kæmpede stærkt i begge ender af banen. Andreas Flodman var skarp på sine afslutninger – minus et brændt straffekast – og i forsvaret var spillere som Vetle Rønninngen og Benjamin Pedersen som altid garant for helhjertet fight og indsats. I store dele af kampen praktiserede KIF'erne en offensiv 5-1 opdækning med Mats Gordon Krog liggende fremme. Det var ikke en ubetinget succes, da det i første halvleg gav god plads til hjemmeholdets stærke venstre back, Kristian Stranden. Og i anden halvleg var det den svenske højre back, Andreas Lang, som med seks langskudsmål havde stor succes med at åbne KIF's forsvar ude bagfra.

Men på trods af ærgrelsen over, at KIF'erne ikke fik i det mindste ét point med fra det sønderjyske var der så mange gode elementer i KIF-spillet, så der er grund til at tro, at der kommer point på KIF-kontoen de kommende uger.

Matchfakta:

Sønderjyske-KIF Kolding: 29-28 (13-11)

Målscorere:

Sønderjyske: Andreas Lang, 6, Kristian Stranden, 5, Noah Gaudin, 4, Tobias Møller og Alec Smit, begge 3, August Wiger, Oliver Nøddesbo Eggert og Morten Bjørnshauge, hver 2, Marcus Dahlin og Frederik Ladefoged, begge 1.

KIF: Andreas Flodman og Chris Jørgensen, begge 7, Benjamin Pedersen og Peter Balling, begge 5, Jens Svane, Jesper Meinby, Vetle Rønningen og Emil Jessen, hver 1 mål.