Vigtig KIF-sejr i heftig premierekamp

Af Ole Maass

Det var højdramatisk og intenst og 1875 medlevende tilskuere skabte en stemningsfuld ramme om premierekampen i HTH-ligaen fredag aften, hvor KIF Kolding i Sydbank Arena besejrede Lemvig-Thyborøn med 32-30 efter en KIF-føring på 15-14 ved pausen.

Kampen var nøjagtig lige så tæt og spændende, som cifrene fortæller. KIF'erne lagde godt fra land, og en godt spillende Chris Jørgensen gjorde det til 4-1 for KIF efter fire minutters spilletid. KIF'erne var i teten, og da en stærkt skydende Peter Balling efter 13 minutters spil bragte KIF foran med 7-4 var man som KIF-fan rimelig rolig i bevidstheden om, at det nok skulle ende med et par point til hjemmeholdet. Men et klogt spillende Lemvig-mandskab holdt hele tiden snor i KIF. Højre fløj Jesper Kokholm scorede masser af mål fra fløjen og på straffekast, og i bagkæden havde gæsterne i spillere som Rasmus Porup, Jorn Smits og Thomas Damgaard spillere som hele tiden voldte KIF-forsvaret besvær.

Så da vi rundede de første 30 minutter, hvor KIF gik til pause med den snævrest mulige føring – 15-14 – var man ingenlunde sikker på, at det ville blive til en KIF-sejr.

Det tætte parløb fortsatte i anden halvleg, og her fik man et forvarsel om at det ville blive tæt, da hollandske Jorn Smits efter to minutters spil i halvlegen bragte gæsterne på den første føring – 15-16.

KIFérne overtog igen initiativet og bragte sig foran med et par mål, og det så lyst ud da Thomas Boilesen med 12 minutter igen bragte KIF foran med fire – 26-22 – efter en assist fra Chris Jørgensen. Men gæsterne viste igen masser af fight og kvalitet, og med 5 1/2 minut tilbage af kampen udlignede Rasmus Porup til 28-28 for Lemvig.

Stemningen i hallen var elektrisk – og nervøs. Kampen var på vippen, og i slutfasen blev begge hold ramt af udvisninger. Og samtidig blev to af KIF´s nye og helt unge spillere afgørende. KIF´s nye venstre fløj, Mats Gordon Krog scorede tre af KIF´s sidste fire mål – heraf to på straffekast. Det er klasse at score på straffe i så afgørende situationer. Og tre sekunder før tid blev KIF´s anden unge fløj, højre fløj Peter Torpegaard Lund dagens mand i skysovs, da han med en flot skruebold scorede til slutstillingen 32-30. Og da brød jublen for alvor ud i Sydbank Arena.

Hos KIF var der flere stærke individuelle præstationer. Peter Balling var stærkt skydende og blev dagens man of the match. Den titel kunne Mats Gordon Krog også have fortjent. I målet stod islandske Agust Eli Björgvinsson stærkt, og stærkt var KIF-forsvaret også med spillere som Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen, Alexander Morsten og Daniel Guldsmed. Nye spillere som Jesper Meinby Pedersen og Emil Jessen kom også ind og fik en rolle i KIF-sejren, og så leverede en erfaren spiller som Chris Jørgensen også en særdeles solid kamp – en kamp, hvor KIFérne spillede med en lav fejlkvote.

Samtidig må man også fremhæve gæsterne. Lemvig-Thyborøn Håndbold leverede en rigtig flot kamp, og hvis nordvestjyderne er tiltænkt en rolle som bundhold i ligaen må man konstatere, at den danske liga er uhyre stærk. Og Lemvig kommer til at tage point mod mange hold, hvis de spiller som de gjorde fredag aften i Kolding, hvor vi fik en rigtig fin håndboldkamp med to stærke hold.

Og så skal KIF´s tilskuere også roses. 75 unge KIF-spillere skabte en fantastisk stemning på endetribunen, og det var med til at fyre resten af hallen op. Og her bidrog et halvt hundrede medrejsende Lemvig-fans også flot til at skabe en fin fredag aften i Kolding.

Matchfakta:

KIF Kolding-Lemvig-Thyborøn: 32-30 (15-14)

Målscorere:

KIF: Peter Balling og Mats Gordon Krog, begge 9 mål, Chris Jørgensen, 4, Thomas Boilesen og Peter Lund, begge 2, Emil Jessen, Andreas Væver, Benjamin Pedersen, Jesper Meinby Pedersen, Alexander Morsten og Agust Eli Björgvinsson, hver 1 mål.

Lemvig-Thyborøn:

Jesper Kokholm, 10, Rasmus Porup, 5, Jorn Smits og Thomas Damgaard, begge 4, Nicolai Kjær Spanggaard, Christian Holm, 2, Mads Thymann Hansen og Frederik Iversen, begge 1 mål.